Verslag Dentergem


Het grote verlof is voorbij en daar stond ons eerste weekendje genieters reeds op de agenda. Voor deze gelegenheid waren er 27 motorhomes ingeschreven voor dit weekend dat doorging in het West-Vlaamse Dentergem gelegen langs de Leie. Iedereen mocht reeds van vrijdagmorgen aankomen op de hoeve van boer Johan en gelukkig was de zon van de partij , het begin van een prachtig weekend ingericht door Rosa en Guido.

Van 's middags zat de sfeer er al goed in en werd er veel bijgepraat waarbij iedereen wel iets te vertellen had over zijn en haar verlof. De petanque ballen werden reeds bovengehaald voor een partijtje te spelen. Na het avondeten werd iedereen verwacht in het sfeer cafeetje op de hoeve waar de voorzitter ons de nodige richtlijnen gaf over het verder verloop van het weekend.

Zaterdagmorgen moest iedereen vroeg uit de veren want om 09.30 uur werd er reeds appel gefloten en vertrokken we met ons stalen ros richting aardappelhoeve. De aardappelhoeve is een familiebedrijf die gespecialiseerd is in het telen, wassen, sorteren en verpakken van aardappelen uit eigen streek maar ook uit het buitenland zoals Frankrijk, Spanje en zelf uit Israël maar dan vooral tijdens de wintermaanden als er hier geen aardappelen meer worden geteeld. Het is een zeer modern bedrijf waar alles via sorteer-, wasmachines en robots wordt behandeld. Deze firma is gegroeid van een klein familiebedrijfje tot een grote speler op de aardappelmarkt met klanten als Delhaize, Colruyt, Aldi enz. We kregen dan ook een zeer gedetailleerde professionele uitleg over het reilen en zeilen binnen deze firma waarbij op het einde iedereen verrast werd met een zakje aardappelen.
Ondertussen was het reeds middag en keerden we terug naar onze standplaats om ons middagmaal te nuttigen want tegen 14.00 uur werden we opnieuw verwacht voor een fietstochtje doorheen het prachtige gebied met een tussenstop in een pracht van een herberg met mooie bloementuin en kruiden (werden gebruikt voor de cocktails zoals munt enz.) die onderbroken werd door kleine vijvertjes. Later op de avond werd ons door boer Johan en zijn echtgenote een warme maaltijd aangeboden bestaande uit lekkere zelf klaargemaakte beenhesp met groentjes en lekker sausje en dit à volanté, wie hier zijn buikje niet vol kreeg zal het nooit vol krijgen waarna het bier (plaatselijk gebrouwen) en frisdranken rijkelijk vloeiden.

Op zondagmorgen waren we er terug vroeg bij want Guido en Rosa hadden een natuurwandeling gepland om 09.30 uur. Onze wandeling ging via mooie en goed  begaanbare wegen waarbij onze gids Rosa ons de nodige uitleg over en alles en nog wat, want haar uitleg was zeer leerrijk, bedankt Rosa voor de professionele uitleg (beroep een beetje gemist denk ik). Tegen de middag was iedereen terug en werd er door onze voorzitter afgesloten die nog wat toelichting gaf in verband met de volgende
weekends die voor de deur staan maar vooral Guido en Rosa bedankte voor het inzet bij het inrichten van dit fantastisch weekend (ze mogen er nog zo inrichten). Wie wou kon nog de ganse dag blijven staan en genieten van het mooie weer, maar velen onder ons keerden terug naar huis. Wij hopen dat iedereen heeft genoten met volle teugen van dit eerste weekend
na het verlof en hopen jullie allen terug te zien op onze volgende afspraak.

 


de werkgroep