MOTORHOME VRIENDEN

   "DE GENIETERS"

 

                                                               VERSLAG LEDENFEEST 2018

 

Zoals de koeien hun stal ruiken, ruiken de genieters hun feestadres.

Ze voelen zich thuis in het Hof Ter Meyghem in Oudegem. Deze op en top feest locatie werd al meerdere jaren door de genieters voor hun ledenfeest aangeschreven.

 

De parking van het Hof is uitgebreid, zodat onze hutjes op wielen geordend kunnen geplaatst worden. De mist gaf de indruk dat de zon er zo zou doorprikken, maar de mist bleef koppig en maakte het bitter koud. Die bittere koude bracht Clairette te weeg.

Als eerste bericht immers had onze voorzitter de plicht om ons slecht nieuws te melden. Onze zo kranige Clairette wil een eind maken aan haar ziekte, die ze heel wat jaren moest dragen. Tot het vorige weekend van de genieters was zij met Eric nog aanwezig, want ze was zo graag tussen "de genieters". Al kon Clairette minder en minder aan de activiteiten deelnemen, trots en moed had zij om dit zo lang mogelijk vol te houden. De mooie herinneringen aan deze bijzondere vrouw zullen wij steeds met ons dragen.

 

Vooraleer we ons naar de feestzaal begaven, kregen we nog een receptie aangeboden door verschillende nieuwe leden. In de opgestelde tentjes werden wij een beetje verschanst van de koude, niet alleen de drank, maar ook het lekker dicht tegen elkaar staan voelde warm aan.

 

In de feestzaal werd het weekend door inrichter Dany geopend. Uiteraard bestond het programma vooral uit feesten. Het was weer een fantastisch "Genieters jaar" en dit moet uitbundig gevierd worden. Bij de genieters is feesten dan ook "feesten als de beesten".

Frater Willybrordus, en sister Susaninamenstruelza of iets dergelijks, waren ook weer van de partij. Toch weer wel een koppel of acht kregen de eer om gedoopt te worden op het ledenfeest, door deze eerwaardigen. Werkelijk mirakels vonden plaats, het wijwater werd ter stond omgevormd tot stof, en de as, werd getransformeerd naar Kwatta. De geur die na deze mirakels werd ervaren deed aan choco denken.  

De beamer en het projectiescherm werden in gereedheid gebracht om al de herinneringen van het voorbije jaar nog eens te bekijken. Zoals gewoonlijk werd de reportage gearrangeerd door Staf, onze protrettentrekker ! De geweldige reacties van vele leden, deed zijn neus krullen, en gaf een voldoening na al het werk. Sommigen leden waren echter wat te uitgelaten en maakten nog al wat kabaal waardoor andere kijkers gehinderd werden.

Geluidsoverlast wordt dit genoemd !!

 

Vandaag stapten we uit onze bedjes, met de zonnestralen op onze motorhomes. Dat doet deugd en laat ons direct in vorm komen om aan de geplande fietstocht te beginnen. Het is november, dus warm aankleden is de boodschap. Maar met de krachten die we nodig hadden om ons fietsje in beweging te krijgen, hadden we het goed naar onze zin. Met een zwaar weekend in het vooruitzicht is een beetje sporten een goede keuze. Dit weekend hebben we geen weegtoestellen meegebracht, we gaan er voor en letten niet op onze lijn.

Toch nog voorzichtig een zjatteke kaffe in ons pauze café om te beginnen, toch waren er bij, die in het zjatteke kaffe wat zwaardere ingrediënten hadden laten stoppen. 't Moest mar zo goe nie zijn.

 

Op het parkingterrein was voorzien om een controle op de egalisatietoestand te doen, doormiddel van een jeu de boule te organiseren. De uitslag was negatief voor het spel, maar positief als parking, daar waren we snel uit. De meeste ballen kwamen niet waar er gedacht werd dat ze gingen terecht komen, dus ... Maar we konden ons weer eens uitleven, en voor sommigen was de kans om in de top 3 te eindigen groot. Maar voor die uitslag moesten we nog tot morgen wachten.

 

De dames met bont of zijde rond hun hals; het gezicht met fond de teint bewerkt. De lipjes in de schijnwerpers met het helderste rood. Gehuld in hun galakledij, en schoenen met hoge hakken. Nylons zonder ladders, waarin hun slanke benen stonden te pronken.

De heren waren natuurlijk allen door hun vrouw gekleed en mochten met die mooie dames het grote feest betreden. En het begon uitstekend, lekkere bubbels, en om de haverklap werd er een schotel met overheerlijke receptjes onder onze neuzen gestoken. 'k Heb niemand horen klagen !!

 

Om er voor te zorgen dat sommige mannen niet, door hun verwardheid, bij verkeerde dames aan tafel kwamen, werden er vaste plaatsen voorzien voor elkeen. Het bestuur

had dit mooi op papier ingeplant. De zorgvuldig mooi gedekte tafels nodigden uit om aan het eetmaal graag deel te nemen. Het rammelde van bestek, dus een goed teken. Door al dat bestek konden aan een tafel van acht, maar zes mensen zitten. Ja, het was toch wel een gang of negen, of heb ik het bestek van mijn buur meegeteld ??

 

Ze zeggen dat lekker eten als een engeltje is dat op je tong piest, wel hier was het nog lekkerder, het waren zelfs aartsengelen die langskwamen.

 

Hoe verteer je dat dan allemaal, heel simpel, je nodigt "Hystory" uit Lommel uit, en die beginnen al rond het hoofdgerecht met hun aanstekelijke muziek. Vandaag met die galakledij zijn het "poepjes" die beginnen te jeuken en kunnen niet meer blijven zitten.

De dansvloer op en comment ca va !!

De zaal onmiddellijk met een geweldige sfeer gevuld, dat kan alleen maar bij "de genieters".

Zo verteerd het eten dus heel snel en kunnen we al die gangen gemakkelijk aan. In ieder geval was iedereen content en eindigden met het woord "Supperbe"

 

Wil je een plaatsje op de dansvloer, dan moet je er snel bij zijn, want vol is vol. Tussen door waren er nog enkele bijzondere optredens, die de gezelligheid ten top voerden.

Allemaal blije gezichten, en dat is toch waar het allemaal om draait, niet ?

 

Zondag morgen stond het ontbijtbuffet klaar, en kon iedereen aanschuiven langs het goed gevulde buffet. Samen met een straffe tas koffie werd deze dag weer sterk aangezet.

Dany riep de winnaars van de Jeu de boule wedstrijd naar voren, die een mooi geschenkje mochten uit kiezen.

De voorzitter presenteerde dan nog de algemeen vergadering; zei kort maar krachtig dat het stil moest zijn in de zaal voor het tweede gedeelte van het jaaroverzicht, en ... het was begot stil. De beamer kreeg het laatste te doen, en met zachte woorden van Willy kon iedereen met een geweldige tevredenheid het pand verlaten. Tot volgend jaar !

De werkgroep.