VERSLAG WE EKSEL 13-15 OKTOBER

 

In de tijd van de paddenstoelen en dan op de thermometer rond de 20°, we hebben toch weer geluk, da zulle we dan wel verdiend hebben, dus genieten maar.

't Ekselshof, the place to be, voor te dansen en goed te eten. Maar eerst onze briefing, allee briefing, het programma doornemen en de rest wat zeveren en een paar moppen, zoals van de natte kat (gecensureerd!). De les van het countrydansen was enkel weggelegd voor onze specialisten Simon en Godelieve. En Magda wilde ook wel wat laten zien van haar kunnen.

De rest keek het liever af en deed een gezellig babbeltje met de medegenieters.

 

's Anderendaags stond de zon in een rijzende lijn, en zette onze MH in zo een mooi tegenlicht, dat we goesting kregen om op onze fietsen te springen om een sportief fietstochtje te doen, ja den elektriek hielp wel voor een deel maar onze vrolijke gezichten straalden toch de sportiviteit uit. Over de spoorlijn waarvan de rails en de balken waren weggehaald, reden wij richting Heusden-Zolder. In vroegere tijden was daar alles koolmijngebied, en de sporen van "de put" zijn dus nog hevig aanwezig. Wij kozen voor de luchtfabriek te bezoeken. Dus eigenlijk om een idee te krijgen hoe 800 m onder de grond alles met lucht te maken had, de treintjes, de breekmachines, de piqueurs, de liften, alles werkte met perslucht. Uiteraard alles onder deskundig toezicht voor veiligheid en gezondheid van zijn personeel. De Swa, onze gids, had er 1,5 uur voor nodig om ons daarover alles te vertellen. Heel boeiend !

 

In "den Lavaar" konden we onze meegebrachte "schoftzak" nuttigen. Met het zonnetje in de rug smaakten die bokes nog veel beter en konden wij op krachten komen om onze terugtocht aan te vatten.

 

In Hechtel-Eksel kunnen ze dankzij documenten van een vroegere stokerij een aardig aantal verschillende geestrijke dranken vervaardigen. Ze hebben dan ook de naam gekozen van de zaak uit vroeger jaren "de Korhaan". Van het vervaardigen krijg je niks te zien, maar het resultaat van het stoken mag er zijn. De "chefstoker" is niet op zijne mond gevallen, hij vertelt honderduit over zijn producten. Dat alles waarheid was dat weten we niet maar zijnen drank is goed, en je mag heel wat proeven. Hij liet ons zo lang proeven tot de mensen niet meer rustig te krijgen waren. Met veel moeite kon hij hier en daar nog een woordje tussen brengen, maar het werd een heel kabaal op zijn zolderkamertje.

Zijne maat had daar ook heel wat oude uurwerken staan, hij heeft ze vergeten mee naar huis te nemen ?? Daar stonden wel mooie stukken tussen, allen zo wat slordig naast elkaar geplasseerd.

Nadat enkele mensen wat drank hadden gekocht in het verzorgd winkeltje moesten we nog de laatste vijf kilometers afleggen om onze motorhomes terug te vinden.

 

Alle vrouwen naar de kapper en met hun mooiste rokske aan traden ze binnen in 't Ekselshof. Marie-Louise van Yvo stond achter de potten om onze diner klaar te maken. Het rook goed, dus da komt goe !! We waren al goed gestart met de aperitief in de Korhaan, en dus deden we hier maar verder met drank tot ons te nemen. En Marie-Louise had dat heel goed gedaan, iedereen was uitermate content over het eten.

 

De dansvloer werd niet zo direct betreden, waarschijnlijk was er wat "zwaar" getafeld, maar wat later op de avond werden de beentjes aangesproken om een danske te doen.

Dat het nu ne quickstep, of ne cha cha cha, ne pornorusch (zo op éne plavei) of ne wals was, die genieters die kennen alles. Voor sommigen werd het dus laat vooraleer ze hun bedje vonden.

 

Een professor in de "paddenstoelenkennis" was te gast om 's zondags de boswandeling te doen en de mensen alle geheimen van de kabouters en dus de paddenstoelen te vertellen.

Met de laatste mop uit de "moppendoos" werd na een uurtje de wandeling afgesloten.

We kregen toch wat mooie paddenstoelen te zien, en snoven de sfeer van de herfst naar binnen.

 

De voorzitter Willy, met zijn Rita, die ondanks familiale redenen, toch zondag nog op bezoek kwamen, sloot met een woordje en koffie met gebak het weekend af.

Hartelijk dank Staf en Rita voor het mooie W E.

We zien weer uit naar ons ledenfeest en kunnen dan weer genieten van meer van dit moois.

 

De werkgroep