MOTORHOME VRIENDEN

       DE GENIETERS

 

                                   VERSLAG MOL-WEZEL 1-3 JUNI 2018

 

"Armand Pien" had het correct juist, op vrijdag zou het aardig wat regenen in onze contreien. Slierten donkere wolken dreven over onze hoofden. Maar wanneer het startsein van ons weekend werd gegeven, opende de hemel zich en werd het rustig over den bunt van Stafkes Waai. Ten minste wat het weer betrof, want uit de feesttent kwam het geluid van hits uit de zestiger jaren, laat ons zeggen de periode, waar de leden het meeste herinneringen aan hebben.

 

In het "bakhuis" rond de "pizzaoven" was het alle hens aan dek, om de tafels te vullen met pizzabodems, die dan door enkele hulpverlenende leden onderleiding van pizzachef Rita werden belegd; terwijl voorzitter Willy het weekend opende, en de inwoner des huizes wat moppen probeerde te verkopen. Dit om te trachten de sfeer in de goede richting te blazen.

Na korte tijd echter gingen de schuifdeuren van de feesttent open en kwamen vrijwilligers met de eerste resultaten uit de pizzaoven de ruimte vullen, waarbij de geur van vers gebakken pizza de zaak parfumeerde. Dit bleef zich herhalen tot ieders buikje was gevuld en dit eetfestijn werd doorgespoeld met andere geestrijke dranken.

 

Willy opende vervolgens officieel het weekend en Staf alias Toon Hermans deed zijn best om een glimlach te doen verschijnen op de faces van de leden van de genieters.

Voor zij die misschien het programma nog niet kenden, of reeds vergeten hadden werd het programma voorgesteld, met alle details. Tante Rita werd natuurlijk erg gemist en we moesten het doen met "een old fashion DJ bar, met bandopnemer, 78 toeren platen, vinyl platen en Jukebox cd's. Maar de gekozen muziek werd wel geapprecieerd. Het werd een gezellige praatavond, en als de maan reeds volop scheen genoten de genieters van een eerste Wezelse slaapmarathon.

 

Den "trapt'emzelf" werd in gereedheid gebracht, en de sliert schelmen verplaatsten zich naar Mol centrum, om het torenmuseum te bezichtigen. De gidsen van de twee aparte groepen deden dit voortreffelijk. Op een plezante en interessante manier brachten zij hun verhaal. Hoe hoger we kwamen des te meer klokjes en klokken hingen er in de toren, dit had natuurlijk alles te maken met de beiaard, een beiaard waarop heel veel wordt gespeeld, ook door buitenlandse gasten. Van de beiaardier kregen we een uitleg over zijn geliefd instrument, de beiaard, of wat had je gedacht ? Hij had al zoveel op de beiaard zitten kloppen dat enkele vingers in het verband moesten. En als apotheose bracht hij in onze groep een stuk uit Starwars. Toch speciaal om dit in zijn geïsoleerd hokje te beluisteren.

 

Langs de Zilvermeerhaven "Port Aventura " reed de fietstrein naar "De Kleppende Klipper" waar we onze boterhammekes mochten opeten. Maar de boot die met ons ging varen lag wel een 100 meter verder op ons te wachten. "De Zander" met als schipper De Swa, die vroeger als schipper op de boot "de Nord" van de Vieille-Montagne, nu Nyrstar, zijn job uitoefende. Het werd een rustgevende rondvaart, waarbij onze boot een paar keer versast moest worden. De Swa gaf ons onderweg wat interessante uitleg over de streek, over het versassen en over "Sibelco" de firma die alles te maken heeft met "wit zand", maar daar komen we morgen op terug.

 

Een volle dag activiteiten maakt de genieters natuurlijk hongerig, maar geen nood, de BBQ werd al vlug uitgestald, en de typische BBQ geur deed iedereen verzamelen in de feesttent om zich deze maaltijd te laten smaken.

 

Om de avond te besluiten was er nog een doopceremonie voorzien. Pastor Willibrordus en

soeur Sussanina bezochten ons want er waren nog leden die ongedoopt in de club rond zwierven, en dat kan natuurlijk niet. De Pastor gebruikte al zijn talent om met waardevolle speeches er echt een dienst met pit van te maken. Soeur Sussanina wist met haar kwispel elk eenzaam zieltje te bereiken. Het sap der Drievuldigheid druipte met beekjes, en de nieuwe gedoopten voelden zich zo rein als de Heilige Maagd Josephinas.

Met nog wat hemelse muziek, en kerkelijke gedranken werd de avond afgesloten en zocht ieder zijn kribbe van stro op.

 

Het museum Quartz Experience , werd ook een schot in de roos. Een afgevaardigde van Sibelco verzorgde dit bezoek. We kregen een uitleg van een man met kennis van zaken. Samen met een drie tal films dompelde hij ons in het verhaal van het witte zand. Het wit zand dat bijna in alles waar we dagelijks mee werken wordt gebruikt. Verrassend hoe lang deze lijst is. Elke zandput die tot grote diepte is uitgehaald, krijgt achteraf een bestemming en komt de mensen ten goede. Zo is Port Aventura, de Zilvermeer haven, een voorbeeld van een nieuwe bestemming.

 

De balletjes zwommen niet in de soep, maar werden als delicatesse tot de soep toegevoegd.

Met een lekkere boterham met hesp of kaas moest er niets meer zijn om de genieters content te stemmen. Met een dankwoord door de voorzitter werden de inrichters Rita en Staf in het zonnetje gezet.

 

En om te eindigen laten we "Armand Pien" nog eens aan het woord:

"Als de regen met bakken valt,

maar elke genieter zijn motorhome stalt

Dan wordt het plots droog boven Mol

En gaan de genieters een heel weekend uit de bol !

Goedenavond beste kijkers."

 

De werkgroep