MOTORHOME VRIENDEN

     "DE GENIETERS"

 

                                    VERSLAG OVERIJSE 31.08 - 02.09.18

 

Overijse, vroeger het glazen dorp genoemd vanwege zijn vele druivenserres, waarvan er nu maar enkelen meer over zijn. Toch is het in Overijse te doen om de lekkerste druiven te kopen, bv. bij Soniën, die bekend staat als de beste leverancier.

 

Met 27 motorhomes vonden we een ideale parkingplaats bij Christiane en Jacques als onze gastheer en -dame. Vroeger een voetbalveld bood het ons nu een ruime staanplaats.

 

De percolator had voor ons lekkere koffie klaar, gepaard gaande met een stukje taart van de beste bakker van Overijse, volgens Christiane.

De voorzitter opende het WE waarna de inrichters wat meer uitleg gaven bij de activiteiten die ons te wachten stonden.

Tante Rita met Ilse waren ook terug onder ons waar we heel blij mee waren. Rita zou echter nog werkonbekwaam zijn, t.t.z. ze zou niet als DJ aanwezig zijn, dan maar als jurylid voor de DJ die nog in zijn kinderschoenen stond. Maar wat we gedacht hadden kwam uit, reeds bij de eerste smartlap kon Rita al niet van de knopkes afblijven en nam ze de muziek voor haar rekening. Veel werd er niet gedanst, dat was niet dat er geen goesting was, maar het voetbalplein had veel van zijn pluimen verloren en de ondergrond was dus niet echt geschikt. Maar zoals gewoonlijk, gezelligheid alom.

 

Ze waren verwittigd, om Overijse uit te komen moet je altijd berg op. En inderdaad op die eerste "steile " hadden sommigen het toch wel lastig. Eenmaal boven waren de problemen achter de rug. Onze gemotoriseerde leden hadden echter ook problemen, maar dan met de politie. Zonder helm op een scooter rond toeren, dat mag niet hé manneke. Al goed dat de dienaar der wet compassie had met Willy en Mariette zodat ze enkel een waarschuwing kregen.

 

Flup en Pips waren onze gidsen in hun bedrijf "Soniën", Flup als gespecialiseerde in de druiven en Pips als wijnmaker. Tussen de druiventrossen, gaf Flup ons een uitleg, zoals we niet gewoon zijn. Het was zeer duidelijk dat hij volledig op de hoogte is van al wat er bij druiventeelt te pas komt. Zeer leerrijk en interessant.

Nadien waren we te gast in de wijnkelder van Pips, die net als zijn broer, met professionele passie vertelde over zijn wijnen.

Als er over wijn wordt gesproken komt er meestal een degustatie bij, dus elk mocht zijn drankje kiezen in de gezellige wijnbar, terwijl Pips de meeste producten van zijn collectie in de kijker bracht. Ja, de commerce moet ook verzorgd worden, niet ?

Het was toch wel nodig dat er enkele motorhomes aanwezig waren, zo konden de aankopen gemakkelijk vervoerd worden naar de MH's.

 

Na de middag-bokes, moest weer iedereen op de fiets. Al was het maar een 3 km, met daar ook al weer een "steile" bij, waren er weer andere slachtoffers die het wat moeilijk hadden, maar uiteindelijk kwamen we allen goed aan bij "Maggy en Jan van Cymbiflor".

Al direct werden we ontvangen in de "sale de conference" waar Jan reeds klaar stond met zijn microfoon in paraatheid. Hij had plaats genomen tussen al zijn schatten, een collectie orchideeën waarmee hij zijn uitleg kon verduidelijken. Van naald tot draadje legde hij alles uit over zijn passie. Eén orchidee staat zelfs op zijn naam, al heeft hij de bloem naar zijn "Maggie" genoemd. De Jan deed dit zeer goed, en bij alle aanwezigen waren weer enkele problemen, die ze thuis hadden met orchideeën, opgelost. Binnen een week staan weer al die bloemen in volle glorie voor het raam. De koffie en gebak smaakten ondertussen zeer goed, die ons werd aangereikt door Maggie.

 

Als het bergop weg rijden is, dan is de terugweg uiteraard bergaf, dus vlot suisden we lang de wegen tot bij onze parking.

 

De reuk van zuurkool verspreidde zich over het terrein, en iedereen kwam met veel honger de feesttent binnen geschoven. Al had de leverancier wat weinig mosterd en augurken geleverd, toch at iedereen zijn buikje rond.

Enkele mensen lieten ook al hun tevredenheid over de voorbije dag kennen, en dat doet bij de inrichters goed aan het hartje.

 

De laatste dag alweer; met onze racemachine "Clairette" op kop, werden we de berg op getrokken, om in de voetsporen van de druiventelers te treden. Een toevallige druivenlaar bezitter, deed graag nog zijn uitleg over het druiven telen. In een "huurserre" genaamd, kan je dus één of meerdere druivenranken huren. De opbrengst is dan voor de huurder. Met dank aan onze gastspreker vervolgden we onze wandeling. Met deze korte wandeling maakten we toch wat meer kennis van Overijse.

Een lekkere pint zou een mooie afsluiter zijn geweest, maar de garçon van "De Tram"was blijkbaar met het verkeerde been uit bed gestapt, en met al zijn agressiviteit hebben we zijn zaak dan ook maar verlaten, en hebben ons pint bij de motorhomes gedronken.

 

Willy dankte iedereen nog en zo werd weer een weekend van de genieters afgesloten.

Tot de volgende !

Scherpenheuvel dus !

 

De werkgroep