Dit is geen grap vanaf 1 april een speciaal milieuvignet  nodig in Frankrijk.

Toekomstige Milieuzones:

Annemas - Arras - Avignon - Bordeaux - Cannes - Champlan - Clermont-Ferrand - Côte Basque-Adour - Dijon - Duinkerke - Epernay - Faucigny enz. zie op de website druk op Milieuvignet Fr.

 

AANVRAAG milieucertificaat voor een aantal Franse steden

‘Le certificat qualité de l'air’

Buitenlanders kunnen het certificaat alleen via internet aanvragen

https://www.certificat-air.gouv.fr/fr/

-via ‘simulation’ kan je nagaan welk certificaat je kan krijgen

-hoe aanvragen?: 1.’engagement’ :             kruis het vakjes aan met akkoord met het regelement                                   kruis het vakje aan dat je documenten in orde zijn 2.’formulaires’ :     ‘ajouter un véhicule’ : breng de gegevens van je wagen in                                                          kan je weervinden op gelijkvormigheidsattest                                                              en inschrijvingsbewijs                                  laad een scan van je inschrijvingsbewijs op –                                   opgelet NIET groter dan 200ko 3.’adresse’ : vul aan 4.’récapitulatif’ : 5.’payement’ : betaal via bankkaart 6.’synthese’ :

Ik heb mijn certificaat op 2 februari 2017 aangevraagd en kreeg op 2 maart mijn factuur met een afdruk van het vignet. Dit kan reeds als bewijs gelden. Het vignet zelf is in aanmaak en wordt nog toegestuurd.

Ondervonden moeilijkheden: - onze (nieuwe) inschrijvingsdocumenten zijn 2-zijdig en je kan maar één scan opladen. Het franse document heeft maar één zijde ! Ik loste dit op door een kopie te maken van de voorzijde, die op de scanner te leggen met ernaast de achterzijde van het document ! Maar zo een scan is heel groot. Wanneer ik die terugbracht naar 200ko, was die scan zeker niet meer (goed) leesbaar. -merk van de wagen : is dat het merk van de opbouw of het merk van het chassis en de motor? als merk van de motorhome gaf ik de merknaam van de opbouw op bvb Hymer, Benimar,   Euromobil enz. Dat is ook de naam die op het Belgisch inschrijvingsbewijs staat

-Ik heb het franse ministère n mijn bemerkingen en vragen op 2 februari 2017 overgemaakt, maar  kreeg tot op heden (2 maart 2017) geen antwoord.

Gebruik van het certificaat:

Iedereen die nog in de lage emissiezones wil rijden MOET over een certificaat beschikken –zowel moto’s, auto’s als motorhomes

L’usage d’un certificat est-il obligatoire ?

Pour les véhicules qui y sont éligibles, le certificat qualité de l’air est obligatoire pour : - circuler dans les zones à circulation restreinte décidées par les collectivités, comme à Paris intra-périphérique. - circuler en cas de mise en œuvre de la circulation différenciée lors d’épisode de pollution. Le certificat peut également permettre de bénéficier des avantages mis en place par les collectivités territoriales. L’apposition d’un certificat qualité reste obligatoire même pour les véhicules et les usages qui bénéficient de dérogations aux restrictions des zones à circulation restreinte ou à celles liées à la circulation différenciée.

Quels sont les véhicules concernés ?

Tous les véhicules routiers sont concernés : voitures, poids lourds, bus, autocars, 2 roues, véhicules utilitaires, etc. Les engins agricoles et engins de chantier ne sont pas concernés.

Wat met personen die over een kaart minder-valide beschikken? Ze moeten een certificaat hebben, maar mogen toch in de zone rijden, zelfs indien hun voertuig niet aan de voorwaarden voldoet, op voorwaarde dat hun kaart minder-valide duidelijk zichtbaar aangebracht is

Je suis une personne handicapée : suis-je concernée ?

OUI. L'apposition d'un certificat qualité de l'air est obligatoire dans les cas qui les prévoient, même pour les véhicules portant une carte de stationnement pour personnes handicapées. Cependant ceux-ci ne sont pas concernés par les restrictions de circulation.

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb