MOTORHOMEVRIENDEN

         DE GENIETERS

 

                                    VERSLAG KLUSSERATH 18-21 mei 2018

 

Vanaf het grote uithangbord, hoog tussen de bergen; door de druivenstruiken heen, ziet men neer op het dal van Klusserath. Bij de Mosel een mooi groen tapijt met heel wat witte vlokken. De vlokken vallen één voor één neer en bouwen aan een mooi patroon. Blijkbaar een groep vlokken die bij elkaar horen: "De Genieters".

 

Klusserath, het geboortedorp van de motorhomeclub "De Genieters" daarom moest het uiteraard een feestelijke bedoening worden.

 

Met elk een stalen poot in de hand wordt de feesttent van de grond gehesen. Het ontmoetingscentrum voor dit verlengd weekend. "13 jaar Genieters"prijkt in ons feestpaleis.

 

Door afwezigheid van tante Rita, onze club DJ, is een interim DJ uitgenodigd; de buren van Rita van voorzitter Willy "Hilde en Guy" die het ganse WE voor het muzikale aspect zullen zorgen.

 

In de koelkast voldoende drank, voor de gelegenheid ook heel wat Deutsche Getränke "Bitte ein Bit" en "Hefe Weisbrau", maar ook de wijnboer had zijn producten gepresenteerd: SüB - Halbe süB, und trockener wein.

De voorzitter opent en daarmee wordt de koelkast geopend om al dat lekkers te proeven, en zo maakten de genieters er weer een gezellige boel van.

 

Helpende handen worden aangesproken om zich met patatten, sla, ui enz... bezig te houden. Ieder op het ritme van hun kunnen.

Anderen kozen om de Duitse zonnestralen te ontvangen, en nog anderen om maar direct in de drank te vliegen; onder het motto: "Breng het glaasje aan de lippen, laat het zachtjes binnen glippen.

 

Te warm in de feesttent, dus dan zetten we de eetkamer toch gewoon buiten. Al de geprepareerde gerechten omkaderde een ferm stuk van het varken. Door de twee chefkoks die met uiterste concentratie dat knorrenvlees op het juiste moment wisten te keren, kwam er een sappig mals biggetje op de borden terecht.

 

En daar rolden de eerste balletjes al door het gras om zo dicht mogelijk bij het cochonnet

te stranden. Lang niet alle ballen vonden de "goede weg" maar zo streed ieder voor zijn puntjes op het petanque klassement.

 

's Avonds werd het vuur weer in de houtkool geblazen om voor elke genieter een braadworst van bruine grillstreepjes te voorzien. Daarbij de nodige garnituur en bikke bikken maar. De muzikale avond werd ingezet, door DJ Guy. Er waren echter nog wat genieters die graag hun zangtalent toonden aan de aanwezigen. Geweldig muzikaal was het, maar met haar op dan, want geheel zuiver waren de tonen toch niet, maar de sfeer was weer optimaal.

 

De wijnkar: Een rijdend voertuig getrokken door heel wat paardenkracht, waarmee tussen de druivenranken wordt gereden, en waaruit een walm van alcohol ontsnapt ! Ze maakt ook een hels kabaal zodat de druivenplantjes aan hun ranken staan te trillen. Uit de wagen komt geregeld de kreet: "Ad fundum" . De Deutsche en Nederlandse schlagers zetten iedereen die op de kar zat aan om uit volle borst mee te zingen. Hoe meer drank in de man, hoe meer sfeer. Ten huize van de wijnboer Rudolf, kon groep twee ook nog zijn schnaps proeven, dit werd echter voor sommigen de doodsteek. Bij de motorhome parking moest direct een EHBO oefening worden georganiseerd om de slachtoffers ter bedstee te dragen.

Eind goed, al goed.

 

Tijdens de afscheid ceremonie kregen, de genieters nog bezoek van Pastor Willybrordus en Zuster Susanina, die heel wat wijwater nodig hadden om al de "nieuwe" leden te dopen. Het sacrament werd bezegeld met een goeie "ad fundum Sect" en zo werd vredevol dit Gemütliche weekend afgesloten.

Bedankt Rita en Willy voor het inrichten van dit feestelijke weekend.

 

De Werkgroep