VERSLAG LEDENFEEST 2017 LOMMEL       10-11-12 November

 

Koud, miezerig, regen, we hebben al betere contacten gehad met de weergoden.

Maar wanneer de genieters druppelsgewijs arriveerden met in elke motorhome een zonnetje, soms zelfs twee of drie voelden we toch al vlug de temperaturen stijgen in ons binnenste.

 

We hadden heel wat plaats ter beschikking om te parkeren, al was de ene wei al wat beter ok dan de andere, dat kwam omdat we pas op het laatste moment de tweede wei bij mochten gebruiken. Eenmaal dat iedereen zijn plaatsje had ingenomen was elkeen tevreden en konden we ons weekend starten.

 

In de schuur van de Groote Hoef was het lekker warm en de infrastructuur heeft wel iets om een gezellig WE door te brengen. Willy, onze voorzitter, opende de zaak en had al heel wat administratie gedaan om de leden in te lichten over het algemeen reilen en zeilen van de club. De inrichters kregen dan het woord en het WE werd uit de doeken gedaan, met de hoop dat de "doeken" niet te nat zouden worden.

 

Een eerste deel van de reportage over het voorbije jaar werd op grootscherm gepresenteerd, en lieten de herinneringen al in ons opkomen.

Tante Rita had op haar PCke ook al wat muzikaals voorbereid. Goe gedaan Rita, maar de genieters waren blijkbaar nog niet klaar om op de dansvloer te springen. Ze hadden elkaar ook zo veel te vertellen. Iedereen had het blijkbaar naar zijn zin.

 

Enkelen met de motorhome, anderen met de fiets en dan hadden we er ook nog die de 1,5 km te voet wilden afleggen. Ja, het weer was te vochtig maar dat moeten we tenminste nog pakken zoals het komt. We verzamelden allen bij het magnifieke glazenhuis, normaal in de zonneschijn een schittering in het straatbeeld van Lommel centrum. Drie gidsen ontfermden zich over ons, de bezichtiging begon voor één groep reeds in de kerk, de glasramen werden daar onder de loep genomen. Deze groep sloot dan later aan in het glazenhuis bij de andere groepen. Onze gidsen deden dat zeer goed, iedereen was uitermate geconcentreerd bij hun uitleg. De kunstwerken konden ons zeker bekoren, en glas dat leeft altijd, zoals in een aquarium waar leven in zit dank zij de vissen, zo weerspiegeld het glas al wat in de nabijheid komt. Mensen die buiten wandelen, de bezoekers en natuurlijk ook het gebouw zelf dat al zijn facetten laat weerspiegelen in het glas. Zowel buiten als in het glasatelier konden wij de glasblazer van dienst aan het werk zien. Eigenlijk is het glasblazen iets wonderbaarlijks, als het vuur in de oven met het glas speelt, en als de kunstenaar zijn object naar buiten brengt en het vuur nog volop in het glas machtige kleuren laat ontstaan. In de winkel zijn ook mooie glasstukjes te koop, het is al de moeite om hem gewoon te bezoeken.

 

En dan gingen we er eentje drinken hé, maar er werd wel weinig geduld aan de dag gelegd om te wachten op heel de groep. Misschien waren de kelen te verschroeid om de drank nog uit te stellen. Dus: ik drink en jullie niet !

 

In de namiddag was er nog een fietstochtje voorzien, en joepie het bleef droog, met een stopje in de Lossing; na een tasje koffie met wafel te verorberen zette we onze tocht verder langs de uitkijktoren van de Lommelse sahara, en moesten we nog wat door het mulle witte zand draven om het strand te kunnen aanschouwen.

 

Pottekes schmink , lipstick, plamuursel en alles wat nodig is om de huid glad te krijgen werd gebruikt, vooral dan door de dames, om zich op te smukken voor het grote feest.

Receptie aan tafel, met enkele hoogstaande borrelhapjes. Met een glas heerlijke cava smaakte dit voortreffelijk. De trend was gezet en met nog 4 gangen te gaan streelden de gerechten onze smaakpapillen. Bas de chefkok weet wat we graag mogen!

 

Ondertussen was ons orkest "Hystory" gearriveerd, ze kregen maar juist de tijd om hun instrumenten te stemmen of er stonden reeds enkelen met flexibele beentjes op de dansvloer, en dit voor het diner was afgelopen.

Als dan onze president met zijn dame de officiële dans openden, ging het pas echt van start. De dansvloer werd constant bevolkt met pleziermakers en plezier dat werd er gemaakt, het handelsmerk van onze club. Het werd 2 uur 30 vooraleer iedereen naar de motorhomes waren afgezakt. Er waren er bij die steun moesten zoeken bij hun vrienden om op een veilige wijze hun bedje in te duikelen. Sommige mannen deden zelfs een oproep om de dames in één MH te slapen te leggen, en de mannen samen in een andere MH, zo moesten ze hun niet persé omkleden.

 

Om 9 uur zondagmorgen stond het ontbijtbuffet klaar in ons gezellig schuurtje en alles was voorzien. De overuren van zaterdag was nog goed te voelen in ons lichaam dus was een stevig ontbijt meer dan welkom. Ieder liet het hem smaken en genoot.

Na de projectie van deel 2 van het jaaroverzicht nam voorzitter Willy het woord om dit WE maar ook dit jaar af te sluiten. Iedereen werd uiteraard bedankt voor zijn medewerking en deelname aan onze activiteiten. Volgens de aantal deelnamen kreeg ieder zelfs nog een premie, om volgend jaar te kunnen investeren bij de genieters, uit het rijk gevulde programma voor 2018.

 

Bedankt Staf en Rita voor het prachtige W. E. en de prachtige aan elkaar geprate projectie.

 

 

de werkgroep